top of page

Lehtijuttuja valtakunnallisiin aikakauslehtiin.

Lehtijuttuja syntyy kaikenlaisia pohjalaisista ilmiöistä.

Erityisaloja ovat rakentaminen, vesistöasiat, luontomatkailu, henkilöhaastattelut,

rikollisuus ja historia, mutta mikään inhimillinen ei ole vierasta.

LÖYTYNYT

LÖYTYNYT

Suomen Kuvalehti 

Valokuvaaja Mikko Lehtimäki löysi rähjääntyneen lompakon vaasalaiselta uimarannalta. Ryhdyimme jäljittämään lompakon tarinaa ja etsimään sen hukkaajaa. Tarinasta tuli niin jännittävä, että se päätyi Suomen Kuvalehden kansijutuksi – vaikka samaan aikaan maan hallitus oli kaatumaisillaan.

LÖYTYNYT

Jätteestä energiaa

Opettaja

Tein koululaisten kanssa hauskan ja hyödyllisen vierailun Stormossenin jätevoimalaan Mustasaaressa. Pystyin käyttämään tuloksia sekä Opettaja-lehden jutussa että Lakeuden Etapin 20-vuotiskirjassa. Tämänkin mainion kuvan nappasi Mikko Lehtimäki.

Suomen suurin aurinkopuisto

tukee Atrian imagoa

Rakennuslehti 

Rakennuslehteen olen kirjoittanut kaikkein pisimpään. Se oli ensimmäinen työpaikkani Helsingissä vuosina 1985−90. Siitä lähtien olen ollut lehden ahkera avustaja Pohjanmaalla. Atrian aurinkopuistosta tekemäni jutun pääkuvassa onnistuin mielestäni aika hyvin.

Opettaja

Olen hyödyntänyt niksitietämystäni monessa lehtijutussa, viimeksi Suomen Joogalehdessä ja Opettaja-lehden retkioppaassa. Tämän retkioppaan teema oli kierrätys, joten etsin kiertotalouden kouluniksejä, ja niitähän löytyi.

Kiertotalouden kouluniksit

Taivaallinen Tervareitti

Aarre-lehti

Aarre-lehti on puualan lifestyle-makasiini, joka on laajentunut toimenkuvaansa myös ympäristöjuttuihin. Tässä on esimerkki jälkimmäisestä lajista, aiheena melontaseuramme massiivinen kartoitusprojekti, kuvaajana melontakaveri Hanna Ristimäki.

Maalla-lehti

Kotilieden Maalla-lehden juttukeikoilla olen kulkenut ammattikuvaajan kanssa etsimässä perinnetaloja, ihmisiä ja ilmiötä. Mielenkiintoinen löytö oli ensimmäinen visiitti sataan vuoteen Ähtärin mahtavassa Pytingissä.

Palatsi järven rannalla

onnela.jpg

Suomi on melojan onnela

Tiede Luonto -lehti

Kirjoitin uuden Tiede Luonto -lehden ensi numeroon tarinan Suomen parhaista melontapaikoista (Ivalojoki, Merenkurkku, Saimaa, Helsingin-meri). Avauskuvan otti valokuvaava melontakaveri Hanna Ristimäki.

bottom of page